Veelgestelde vragen

[TERUG]


Hier vind je een korte inleiding die je voldoende op weg zou moeten helpen. Is dat niet zo, lees dan de veelgestelde vragen of neem contact met me op.


Het computerprogramma dat je antwoorden nakijkt kent drie beoordelingen:
 • Correct: Dit betekent dat jouw antwoord letterlijk overeenkomt met het juiste antwoord volgens de computer.
 • Fout of typfout?: Je antwoord is niet letterlijk hetzelfde, maar lijkt er wel sterk op. Controleer zelf of je tevreden bent met je vertaling.
 • Mogelijk fout: Je antwoord lijkt niet erg op het antwoord dat de computer kent. Dit betekent echter niet dat het fout is! Het kan zijn dat jouw antwoord een vertaalvariant is of dat je een grote typfout hebt gemaakt. Bepaal zelf hoe tevreden je bent met je vertaling!

 • Tja, een dom programma dus, maar beter dit dan helemaal niets, toch?

  Neem om te voorkomen dat de computer je antwoord onterecht fout telt het gebruik van leestekens en hoofdletters over van het origineel! Mocht jouw antwoord er precies hetzelfde uitzien als het antwoord van de computer, maar is de gelijkenis volgens de computer toch geen 100%? Het is dan mogelijk dat je bijvoorbeeld aan het einde een spatie hebt getypt...

  Schrijf "kapjesletters" volgens de cursusnotatie (^c ^g ^h ^j ^s en u*), volgens de x-notatie (cx gx hx jx sx en ux) of gebruik "echte letters".

  Tenslotte: de oefeningen worden per pagina steeds willekeurig gekozen uit de totale set van oefeningen. Het zal in de praktijk zo zijn dat je bepaalde oefeningen vaker tegenkomt dan andere. Op 1 pagina staat echter nooit twee maal dezelfde oefening (tenzij een oefening in een les meerdere keren voorkomt). Hoe meer oefeningen je dus per pagina selecteert, hoe evenrediger de oefeningen verdeeld zullen zijn.
  Mocht je een pagina tegenkomen waarop allemaal oefeningen staan die je al gezien hebt, laat je browser de pagina dan opnieuw laden (mocht er een melding komen over "POSTDATA" of het opnieuw versturen van data, klik dan op "OK" of "Retry" of iets dergelijks) en er wordt een nieuwe willekeurige selectie gemaakt.